Termeni si conditii

Termeni și condiții

I. DISPOZITII GENERALE

Site-ul draftpub.ro apartine societatii comerciale VATRA NOUA SRL, persoană juridică romana, cu sediul in București, Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, nr. 23-25, sector 1, Bucuresti, inregistrată la Oficiul Registrului Comertului BUCUREȘTI cu numar de ordine J40/11681/24.09.2015, CUI RO35046051.

Informatiile conținute in acest site sunt protejate de reglementarile romanesti si/sau internationale.

Prezentii termeni si conditii (denumiti in continuare „T&C” „Termenii si conditiile”) se refera la site-ul draftpub.ro si se adreseaza, sunt aplicabile si sunt obligatorii oricarei persoane (denumita in continuare si „utilizatorul” sau „cumparatorul” sau „clientul”) care acceseaza acest site.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau prin achizitionarea oricaror bunuri, dumneavoastra (utilizatorul) sunteti de acord cu si acceptati sa fiti legati de si sa vi se aplice toti termenii si conditiile prezentati in/pe acest site, care au valoare contractuala si se vor aplica ca si un contract intre dumneavoastra (utilizatorul) si VATRA NOUA SRL. Daca nu sunteti de acord cu, daca nu doriti sa respectati in totalitate, daca nu intelegeti sau daca nu doriti sa fiti tinut(i) de termenii si conditiile prezentati in/pe acest site, va rugam sa nu utilizati in nici un fel si in nici un mod acest site.

Prezentii termeni si conditii stabilesc termenii si conditiile de accesare si utilizare a site-ului draftpub.ro precum si termenii si conditiile generale de achizitionare a bunurilor care sunt prezentate pe site.

Din diverse motive (pentru a reflecta modificari ale legislatiei, ale practicilor noastre interne, ale website-ului sau ale tehnologiei folosite, etc), acesti T&C pot suferi modificari. De aceea, avem rugamintea sa verificati data ultimei actualizari a documentului. De asemenea, daca modificarile survenite vor fi semnificative, va vom notifica cu privire la continutul lor prin e-mail (trimis la adresa de e-mail pe care o specificati in contul dumneavoastra) sau printr-un anunt pe website - inainte ca schimbarea sa intre in vigoare. Vom considera ca le acceptati, daca veti continua sa folositi website-ul si contul de utilizator dupa data actualizarii lor. Modificarile se vor aplica doar pentru viitor; nu vor afecta comenzile deja acceptate si confirmate. Daca nu sunteti de acord cu modificarile, va rugam sa ne notificati prin email la contact@draftpub.ro.

II. CONTUL

Pentru a accesa anumite sectiuni si/sau informatii si/sau pentru a putea comanda si/sau achizitiona orice bunuri, utilizatorul trebuie sa isi creeze un cont (“contul”). Contul poate fi creat fie de client, scop in care acesta va introduce anumite date cu caracter personal, fie de catre operatorul nostru, atunci cand comanda este facuta telefonic. Pentru a afla exact ce date cu caracter personal putem colecta despre dumneavoastra, cum le folosim si cum va obtinem acordul, va rugam sa ne consultati Politica de Confidentialitate aici: Politica de Confidentialitate.

Utilizatorul este responsabil in exclusivitate ca toate datele furnizate la data crearii contului sa fie corecte, complete si adevarate, VATRA NOUA SRL fiind exonerata de orice raspundere in aceste cazuri.

VATRA NOUA SRL poate dezactiva un cont in care utilizatorul nu respecta in mod corespunzator orice termeni si/sau conditii. Contul de utilizator este doar pentru uzul personal si nu il puteti transfera. Nu trebuie sa autorizati sau sa permiteti oricarei alte persoane sa il foloseasca. Avem dreptul sa va suspendam/inchidem contul (inclusiv sa stergem informatiile pe care le contine) oricand avem motive sa credem ca este folosit ilegal sau contrar acestor T&C sau daca utilizatorul nu a acceptat ca doreste sa primeasca emailuri / sms-uri cu oferte din partea Draft Pub.

Daca faceti o achizitie de produse ca reprezentant al unei persoane juridice (de exemplu, companie, ONG, PFA), va fi nevoie sa ne furnizati si cateva informatii despre aceasta entitate (in plus fata de datele dumneavoastra pentru crearea contului):
• Denumire si Sediu social;
• Numar de inregistrare la Registrul Comertului sau in Registrul National ONG (dupa caz);
• CUI sau CIF;
• Banca si Contul entitatii juridice.

Cand comunicati cu noi in numele respectivei entitati juridice pe care o reprezentati, implicit declarati in mod expres ca aveti autoritatea de a actiona in numele acesteia; acordul dumneavoastra asupra acestor T&C va obliga din punct de vedere legal respectiva entitate.

Administrarea contului

Folosind setarile din contul de utilizator, puteti sa va completati informatiile, sa corectati eventuale erori ivite cu ocazia introducerii datelor si sa ne cereti sa schimbam sau sa va resetam parola.

III. BUNURILE

Bunurile pot fi comandate si achizitionate prin adaugarea in cos, completarea formularului de comanda, selectarea metodei de plata si achitarea acestora.

In cazul in care produsele au fost adaugate in cosul de cumparaturi, fara finalizarea comenzii, acest lucru nu atrage dupa sine si nasterea in sarcina VATRA NOUA SRL a obligatiei de rezervare a acestora.

Prezentarea produselor pe website

Depunem toate eforturile pentru a prezenta cat mai corect continutul si descrierile produselor pe website. Insa, intelegeti si acceptati faptul ca pot exista diferente minore intre produsele reale si modul in care acestea apar pe website. De exemplu, uneori, etichetarea si impachetarea produselor pe care le primiti pot diferi nesemnificativ de imaginile de pe website.

IV. PRETUL

Toate preturile produselor sunt exprimate in RON, contin TVA si sunt valabile in momentul comandarii lor. Toate preturile afisate sunt in RON. Preturile afisate nu contin taxe, TVA si costurile de transport, de livrare sau expediere care vor fi suportate de utilizator.

Pretul pentru produsele comandate, TVA-ul aplicabil si alte taxe aferente (cand este cazul) sunt cele afisate pe website-ul nostru la momentul la care ne transmiteti comanda dumneavoastra. Periodic, acestea pot suferi schimbari; dar schimbarile vor afecta doar comenzile viitoare, nu si pe cele deja acceptate si confirmate.

Costurile de livrare prin curier se percep suplimentar fata de pretul produselor si sunt afisate pe website atunci cand efectuati o comanda. Acestea depind de metoda de livrare pentru care optati.

Depunem toate eforturile pentru ca pretul de pe website sa fie corect si complet. Totusi, daca am mentionat gresit pretul unui produs pe website, nu suntem obligati sa va furnizam acel produs la pretul mentionat gresit - cu conditia sa va notificam eroarea inainte de expedierea comenzii dumneavoastra. Intr-un asemenea caz, veti putea decide daca doriti sau nu sa comandati produsul la pretul corect. Daca nu doriti, va vom restitui integral orice plata incasata deja, in cel mult 7 zile calendaristice de cand ne-ati comunicat ca nu doriti produsul la pretul corect.

Promotii, Reduceri sau Concursuri

In unele perioade – la discretia noastra – putem avea promotii la unele produse, putem organiza concursuri cu premii sau putem oferi reduceri de pret sau transport gratuit pentru comenzi ce depasesc o anumita suma stabilita de noi. La momentul respectiv, acestea vor face obiectul unor termeni si conditii sau regulamente de organizare - aditionale acestor T&C - care vor fi afisate separat pe website sau vor fi marcate la produsul respectiv.

V. COMANDA

Comanda reprezinta un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VATRA NOUA SRL si utilizator prin care utilizatorul transmite VATRA NOUA SRL , prin intermediul site-ului draftpub.ro, intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site. Prin finalizarea comenzii, utilizatorul se declara de acord ca un reprezentant al VATRA NOUA SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (inclusive e-mail si/sau telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

Momentul incheierii contractului la distanta intre VATRA NOUA SRL si utilizator il constituie momentul primirii de catre utilizator de la VATRA NOUA SRL , prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a bunurilor comandate sau orice moment al confirmarii, pe un suport durabil, de catre VATRA NOUA SRL a acceptarii comenzii facute de utilizator.

Pentru achizitionarea anumitor bunuri va fi necesar sa se incheie o conventie de achizitionare a respectivelor bunuri si/sau utilizatorul sa achite pretul bunurilor, oricare dintre aceste conditii urmand sa fie prezentate pe site, dupa caz.

Plasarea comenzii

Comanda prin intermediul website-ului presupune urmatorii pasi:
• Comanda fara autentificare (creare cont) dupa selectarea produselor sau inainte de selectarea produselor prin Autentificarea in contul dumneavoastra de utilizator;
• Selectarea produselor si adaugarea lor in cosul de cumparaturi;
• Click pe butonul „Plateste” - unde apare o lista a cumparaturilor dumneavoastra, pretul si costul livrarii;
• Click pe butonul „Plateste” - unde vi se cere sa alegeti adresa de facturare si cea de livrare;
• Click pe butonul „Pasul urmator” - unde vi se cere sa alegeti metoda de plata; tot aici veti putea folosi un cod de discount si/sau un cod de reducere, in cazul in care ati intrat in posesia vreunuia, pentru a va diminua valoarea de plata;
• Transmiterea comenzii catre noi;
De asemenea, puteti plasa o comanda de produse si telefonic – oferind operatorului nostru datele necesare pentru a va deschide (in numele dumneavoastra) un cont de utilizator, inclusiv o adresa valida de e-mail prin intermediul careia sa se poata realiza acceptarea comenzii dumneavoastra si confirmarea ei.

Trebuie sa va asigurati ca detaliile comenzii dumneavoastra sau orice alte informatii pe care ni le oferiti sunt corecte. Pe parcursul procesului de comanda, inainte de a plasa comanda, puteti verifica, modifica si corecta eventuale erori ce ar putea aparea, inclusiv sa revizuiti lista produselor comandate - utilizand functia „schimba” si/sau apasand butonul „Inapoi” din browser-ul de Internet sau indicand modificarile catre operatorul nostru (in cazul comenzii prin telefon). Ne rezervam dreptul de a efectua verificari si de a va solicita date suplimentare inainte de a va accepta comanda.

Confirmarea comenzii

Dupa ce ati plasat o comanda pe website, va vom trimite un e-mail de confirmare si de acceptare a comenzii. Abia in acel moment, va exista un contract intre dumneavoastra si noi.

Dupa ce ati plasat o comanda prin telefon, va vom trimite un e-mail de confirmare cu un sumar al comenzii telefonice si acceptarea ei. Acceptarea comenzii si, respectiv, existenta unui contract intre dumneavoastra si noi este implicita si probata de inregistrarea convorbirii telefonice. Contractul implica obligatia dumneavoastra de a ne plati produsele comandate. Va incurajam sa pastrati e-mail-ul prin care va acceptam comanda si va confirmam incheierea contractului. Daca nu inceteaza potrivit legii, contractul va dura pana la livrarea si plata integrala a tuturor produselor comandate.

Onorarea comenzii

Onorarea oricarei comenzi de catre noi e conditionata de disponibilitatea produselor comandate. Daca un produs comandat e momentan indisponibil, va vom anunta inainte de acceptarea comenzii; iar daca ne comunicati ca nu doriti sa asteptati pana devine disponibil, vom face aranjamentele necesare pentru a va restitui integral orice suma incasata deja, in termen de 7 zile calendaristice de cand ne-ati comunicat decizia dumneavoastra.

VATRA NOUA SRL va livra bunurile pentru care s-a achitat pretul acestora, la adresa de livrare indicata de utilizator, in aceeasi zi daca se plaseaza comanda intervalul mentionat pe site sau de la data achitarii pretului acestora, sau la o data mentionata de client (in timpul intervalului de livrare mentionat pe site) in cazul in care utilizatorul a optat pentru plata online, sub conditia ca datele datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare si livrare, sunt corecte, complete si adevarate, utilizatorul fiind responsabil in exclusivitate ca toate datele furnizate sa fie corecte, complete si adevarate, VATRA NOUA SRL fiind exonerata de orice raspundere in aceste cazuri. Prin finalizarea comenzii utilizatorul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va suporta consecintele acestor erori (ex. Intarzierea sau trimiterea gresita a comenzii, etc).

VATRA NOUA SRL apeleaza la serviciile de curierat furnizate de un funizor extern. In limita maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, VATRA NOUA SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru intarzierile la livrare datorate companiilor care asigura livrarea produselor. De asemenea, deteriorarile, distrugerile sau pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar cad in sarcina transportatorului.

VI. PLATA

Daca sunteti consumator: puteti face plata prin card bancar (procesatorul de plati online este mobilPay).

Daca comandati in numele si pe seama unei entitati juridice: ne rezervam dreptul sa conditionam livrarea produselor de primirea de catre VATRA NOUA SRL a pretului in avans, integral.

In cazul in care, (1) orice suma care ne este datorata nu este platita sau, (2) o data platita, ne este diminuata in mod nejustificat, ne rezervam dreptul de a rezolvi (inceta) contractul incheiat cu dumneavoastra, printr-o simpla notificare, pe care putem sa v-o transmitem si prin e-mail.

Tranzactiile pe website-ul nostru se efectueaza in lei. Daca alegeti sa platiti prin card bancar, este posibil ca banca care a emis cardul dumneavoastra sa perceapa comisioane suplimentare, in functie de contractul dumneavoastra cu banca emitenta a cardului. Eventualele comisioane aditionale percepute de catre banca emitenta a cardului nu sunt vizibile in momentul tranzactiei efectuate la noi pe website pentru ca nu tin de noi sau de partenerul nostru prin intermediul caruia se proceseaza platile efectuate cu cardul bancar.

VATRA NOUA SRL nu stocheaza detalii referitoare la cardul tau si la platile pe care le faceti online prin intermediul website-ului nostru. Acestea sunt folosite de mobilPay (firma partenera pentru procesarea securizata a platilor). Va recomandam sa cititi mai multe privind acest aspect in Politica de Confidentialitate.

VII. LIVRARE

Livrarea produselor comandate se face prin curier, doar in București, astfel si in urmatoarele termene estimate:
• Intre orele 10:30 si 21:00 de Luni până Duminică - timp de livrare mediu între 40 - 120 minute

Livrarea va fi efectuata la adresa specificata la plasarea comenzii.

Costul livrarii

Costul de livrare a produselor pe care le comandati este de: 25 lei pentru sectorul 1 bucuresti. Nu livram in alte zone. Urmareste pagina de Pickup si Livrari pentru actualizari aici Pickup si Livrari

VIII. GARANTIA

Potrivit legii, nu beneficiati de garantie in cazul produselor alimentare (alimente, suplimente alimentare, sucuri, batoane, fructe si legume, etc.);

Pentru reclamatii si service post-vanzare va rugam sa va adresati la telefon 0725.277.277

Riscuri si dreptul de proprietate asupra bunurilor

Deveniti proprietarul produselor comandate numai dupa efectuarea integrala a platii pretului (inclusiv a costurilor de livrare). Pana la acel moment, se considera ca pastrati produsele in custodie pentru noi. Riscul de deteriorare sau de pierdere a produselor va este transferat in momentul in care produsele va sunt livrate - dumeavoastra, sau unei persoane desemnate de catre dumeavoastra (alta decat curierul companiei cu care livram comenzile).

Continut postat de dumneavoastra

In mod obisnuit, aveti posibilitatea sa scrieti comentarii la produsele de pe website si la articolele de pe blog-ul asociat website-ului, inclusiv sa folositi trimiteri (share) si aprecieri (like) prin intermediul retelelor de socializare.

Dar, oricand va permitem incarcarea de continut pe website, trebuie sa va asigurati ca acel continut este corect, nu induce in eroare, nu incalca dispozitiile legale si/sau drepturile unor terti. De asemenea, continutul dumeavoastra nu poate fi defaimator, ofensator, vulgar, rasist, obscen, abuziv, amenintator, hartuitor, neadecvat si nu poate incalca confidentialitatea sau intimitatea altei persoane.

Ne rezervam dreptul sa suspendam, sa modificam sau sa stergem orice continut - fara notificare - daca acesta reprezinta obiectul unei plangeri, daca a fost comisa o fapta penala, daca avem motive sa credem ca incalca acesti T&C, daca astfel de masuri sunt necesare pentru a ne proteja pe noi sau pe alte persoane sau daca ni se solicita prin lege sau de catre o autoritate competenta. In acest caz, nu trebuie sa incercati sa republicati sau sa retrimiteti continutul respectiv.

X. DISPOZITII COMUNE

VATRA NOUA SRL isi rezerva dreptul de refuza si/sau a anula si/sau denunta unilateral si/sau inceta, prin anuntarea (notificarea) utilizatorului in cont si/sau pe email si/sau pe SMS, si fara indeplinirea vreunei alte formalitati prealabile si fara nici o procedura judiciara sau extrajudiciara, orice comenzi si/sau achizitionari si/sau contracte/conventii, pentru produse care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori, sau care, din cauza unor erori prezinta informatii si/sau preturi eronate/derizorii (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator diligent) si/sau pe care din motive independente de vointa sau controlul nu le mai poate vinde si/sau livra si/sau asigura utilizatorului, dupa caz si/sau in legatura cu care utilizatorul nu si-a indeplinit in mod corespunzator obligatiile.

Fara a afecta alte drepturi ale VATRA NOUA SRL, Draft Pub poate refuza orice Comanda efectuata de catre Cumparator, si va putea anunta (notifica) utilizatorul in cont si/sau pe email si/sau pe telefon despre acest lucru, in oricare din urmatoarele cazuri: i) neacceptarea tranzactiei de catre emitentul cardului utiizatorului; ii) esuarea / invalidarea tranzactiei online; iii) datele furnizate de utilizator sunt incomplete si/sau incorecte; iv) livrari esuate anterior catre utilizator; v) activitatea utilizatorului poate produce daune VATRA NOUA SRL sau partenerilor acesteia; vi) exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

In cazul in care utilizatorul a achitat pretul pentru oricare dintre aceste produse mentionate mai sus in cadrul prezentei sectiuni, pretul va fi returnat de catre VATRA NOUA SRL, orice alta raspundere fiind exclusa.

Dorim sa rezolvam amiabil orice neintelegere ce poate interveni intre noi si dumeavoastra privind acesti T&C. Dar daca nu putem ajunge la o rezolvare amiabila, litigiul va fi solutionat de instanta competenta din Bucuresti.

Nu putem garanta ca website-ul va functiona mereu neintrerupt sau fara erori. Avem dreptul sa suspendam website-ul pentru reparatii, mentenanta, imbunatatire sau pentru alte motive tehnice sau comerciale, fara o notificare si fara angajarea raspunderii.

Nu ne asumam raspunderea pentru neindeplinirea sau indeplinirea cu intarziere a vreunei dintre obligatiile noastre fata de dumeavoastra, daca aceasta este cauzata de circumstante ce nu tin de controlul nostru (inclusiv disfunctionalitati ale sistemelor de telecomunicatie ale tertilor, trafic ingreunat etc).

Drepturi de autor

VATRA NOUA SRL detine drepturile de autor si/sau de folosinta asupra intregului continut (foto, text, video) prezentat pe site. In cazul in care doriti sa raportati o eventuala incalcare a drepturilor de autor, va rugam sa ne scrieti contact@draftpub.ro Folosirea in orice mod - fara acordul nostru scris si prealabil - a oricaror elemente de pe acest website (fotografii, text, elemente grafice sau video, design, layout, logo-uri, marci, software, etc.), va atrage consecintele prevazute de legislatia aplicabila.

Reclamatii

Daca aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati. Intentionam sa solutionam intern o eventuala reclamatie in termen de 10 zile (cu exceptia cazului in care legea ne impune un alt termen), urmand sa va informam cu privire la decizia luata.

De asemenea, va puteti adresa autoritatilor publice corespunzatoare.

XI. DISPOZITII DIVERSE

Accesarea si/sau utilizarea site-ului si/sau si exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau achizitionarea oricaror bunuri, nu ofera utilizatorului si nu va fi interpretata in sensul transmiterii sau conferirii vreunui drept catre utilizator cu privire la informatiile pe care le acceseaza si/sau utilizeaza.

Toate drepturile asupra site-ului si continutului acestui site (denumit in continuare „continutul”), incluzand fara limitare drepturile de autor sau marcile, sunt proprietatea VATRA NOUA SRL sau apartin altor proprietari de continut si prin prezentii termeni si conditii nu se acorda utilizatorului nici un drept de a utiliza vreo marca sau alt logo sau alt tip de continut, indiferent de natura acestuia, care se regaseste pe site. In consecinta este necesara obtinerea acordului VATRA NOUA SRL si proprietarului de continut pentru utilizarea oricarui continut. In cazul in care continutul apartine altor proprietari de continut VATRA NOUA SRL nu este responsabila in nici un fel si in nici un mod pentru acest continut si utilizatorul isi asuma faptul ca este posibil ca VATRA NOUA SRL sa nu fi facut nici o verificare cu privire la continut.

In masura maxima permisa de reglementarile legale in vigoare, VATRA NOUA SRL nu poate garanta ca poate asigura tot timpul si in toate cazurile confidentialitatea comunicatiilor prin intermediul acestui site; Comunicatiile prin internet nu sunt sigure si de aceea VATRA NOUA SRL nu isi asuma nici o culpa si nu accepta nici o responsabilitate, de nici un fel, pentru continutul, deplinatatea si exactitatea informatiilor continute in comunicare prin internet si nici pentru vreo paguba, de orice fel, cauzata de virusi. De asemenea, VATRA NOUA SRL nu garanteaza ca site-ul nu poate fi afectat de virusi sau de alte actiuni care pot genera defectiuni sau alte pierderi si nu accepta nici o responsabilitate pentru acestea. VATRA NOUA SRL nu garanteaza ca informatia de pe site nu poate avea erori sau lipsuri, dar va depune toate diligentele pentru a corecta erorile sau lipsurile dupa ce VATRA NOUA SRL ia la cunostinta despre acestea. VATRA NOUA SRL nu poate garanta furnizarea neintrerupta a site-ului. VATRA NOUA SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise din partea VATRA NOUA SRL sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Informatiile incluse pe site au caracter informativ iar utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, VATRA NOUA SRL fiind exonerata de orice raspundere.

Informatiile continute in site nu pot fi copiate, descarcate, modificate, transferate, distribuite, republicate, reproduse sau transmise, in orice forma si/sau prin orice mijloace, total si/sau partial, fara acordul prealabil scris al VATRA NOUA SRL.

VATRA NOUA SRL isi rezerva dreptul, la discretia sa, sa limiteze sau sa inceteze accesul total si/sau partial la site si/sau la continutul aflat pe site, fara preaviz sau alte obligatii.

Utilizatorii pot face/trimite comentarii, review-uri, rating-uri si orice alte comunicari, sugestii, intrebari sau informatii (toate si oricare denumite in continuare si “informatiile”), daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, ofensator, jignitor, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu VATRA NOUA SRL, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Utilizatorii trebuie sa se asigure ca informatiile introduse de ei: i) sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate; ii) nu fac referire direct sau indirect la alte produse si/sau persone ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii; iii) nu contin materiale de natura publicitara.

Inscrierea de informatii se poate face de catre utilizatori in sectiunile corespunzatoare fiecarui tip de informatii.

In cazul in care oricare din informatii nu respecta cele anterior mentionate,VATRA NOUA SRL are dreptul sa le elimine fara indeplinirea vreunei formalitati prealabile si, in limita permisa de reflemnetarile legale in vigoare, sa dezactiveze contul respectivului utilizator. In momentul inregistrarii unei anumite informatii utilizatorul acorda VATRA NOUA SRL o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si da dreptul VATRA NOUA SRL de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acea informatie.

Acest site foloseste asa numitele cookies. Cookie -urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, stocate de catre browserul pe care il folositi pentru a avea o experienta mai buna de navigare pe Internet. Aceste fisere permit site-urilor web sa retina si sa pastreze informatii utile despre preferintele utilizatorului. Cookie-urile folosite de site nu solicita informatii cu caracter personal si nici nu identifica personal utilizatorii de internet. Prin setarile facute in browserul cu care navigati pe Internet, puteti permite lansarea sau blocarea cookie-urilor. Mai multe detalii se regasesc in Politica de Cookies.

VATRA NOUA SRL poate utiliza adresele de posta electronica ale utilizatorilor, obtinute cu ocazia accesarii acestui site de catre utilizatori si/sau cu ocazia crearii unui cont pe site si/sau cu ocazia achizitionarii de bunuri si/sau experiente si, in scopul efectuarii de comunicari referitoare la produse sau servicii similare care vor fi prezentate pe site. Utilizatorii au dreptul de a se opune unei asemenea utilizari, atat la obtinerea adresei de posta electronica, cat si cu ocazia fiecarui mesaj, in cazul in care clientul nu s-a opus initial.

VATRA NOUA SRL poate trimite orice comunicari si/sau notificari la adresa comunicata de utilizator sau la orice adresa de fax sau email a utilizatorului/comunicata in orice fel de utilizator.

In cazul in care anumiti termeni sau conditii devin inaplicabili aceasta nu va afecta valabilitatea sau aplicabilitatea celorlalti termeni sau conditii, care vor continua sa ramana in vigoare si sa produca efecte juridice ca si cum termeni sau conditiile deveniti inaplicabil ar fi fost nescrisi.

Limitarile sau excluderile oricaror garantii sau raspunderi continute in prezentele termini si conditii nu afecteaza si nu prejudiciaza drepturile legale ale utilizatorului care este consumator.

Prin forta majora se intelege orice eveniment extern si/sau imprejurare externa, independente de vointa partii care invoca forta majora, cu caracter exceptional, absolut invincibil si inevitabil, absolut imprevizibil si de neinlaturat, si care, survenind dupa incheierea contractului, impiedica sau intarzie, total sau partial, indeplinirea obligatiilor izvorand din acest contract. Nu este considerat forta majora un eveniment care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligatiilor uneia dintre parti. Forta majora trebuie constatata de o autoritate competenta. Forta Majora apara de raspundere partea care o invoca, dar numai in masura si pentru perioada in care partea este impiedicata sau intarziata sa-si execute obligatia din pricina situatiei de forta majora. Fiecare parte va depune toate diligentele pentru a reduce cat mai mult posibil efectele rezultand din forta majora. Partea care invoca forta majora va comunica in scris, celeilalte parti, dovada intervenirii cazului de forta majora, in maxim 5 zile de la aparitia acestuia. Aceeasi procedura si modalitate de notificare se aplica si pentru incetarea situatiei de forta majora.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau experiente si/sau prin achizitionarea oricaror bunuri si/sau experiente, utilizatorul declara ca are capacitatea sa accepte si sa respecte termenii si conditiile si sa achizitioneze orice bunuri si/sau experiente.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau experiente si/sau prin achizitionarea oricaror bunuri si/sau experiente, utilizatorul declara ca nu este in stare de nevoie, ca are cunostintele necesare si experienta necesara pentru a intelege prezentii termeni si conditii si declara ca nu sunt indeplinite conditile pentru aplicarea leziunii.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau experiente si/sau prin achizitionarea oricaror bunuri si/sau experiente, utilizatorul declara ca isi asuma orice schimbari exceptionale si/sau imprevizibile ale imprejurarilor intervenite dupa incheierea prezentului contract, incluzand fara limitare orice schimbari care ar face vadit injusta obligarea uneia din parti la executarea obligatiei, precum si orice riscuri referitoare la aceste schimbari si confirma inexistenta dreptului de a solicita in instanta adaptarea sau incetarea contractului in caz de impreviziune.

Prin accesarea acestui site si/sau a oricarei pagini de pe site si/sau prin accesarea si/sau folosirea in orice mod a oricarei informatii de pe site, indiferent de modalitatea de accesare si/sau folosire, si/sau prin exprimarea oricarei intentii de achizitionare a oricaror bunuri si/sau experiente si/sau prin achizitionarea oricaror bunuri si/sau experiente, utilizatorul este de acord cu comunicarea prin telefon si/sau email in vederea oricaror comunicari in legatura cu comanda si/sau achizitionarea oricaror produse si/sau experiente. Comunicarile electronice constituie mijloace de proba depline privind raporturile juridice dintre parti si comunicarile intre acestea.

Acordul dumeavoastra

Ati luat cunostinta si recunoasteti in mod expres ca ati citit cu atentie si acceptati acesti T&C, in special prevederile referitoare la dreptul de retragere, consecintele retragerii din contractul cu noi, raspunderea noastra si rezolvarea litigiilor si a reclamatiilor.

Politica de utilizare cookie-uri

1. Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite de magazinul online draftpub.ro, operat de VATRA NOUA SRL, persoană juridică romana, cu sediul in Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, nr. 23-25, sector 1, Bucuresti, inregistrată la Oficiul Registrului Comertului BUCUREȘTI cu numar de ordine J40/11681/24.09.2015, CUI RO35046051.

COOKIE -urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:
• de funcționare a site-ului,
• de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,
• pentru publicitate.

Această politică se completează cu politica VATRA NOUA SRL cu privire la protecția datelor personale în general pe care o puteți găsi aici și cu Termenii și Condițiile site-ului pe care le puteți găsi aici.

In cazul in care doriti mai multe informatii si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la adresa de email contact@draftpub.ro

2. Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server VATRA NOUA SRL sau către un server al unei terțe părți.

3. La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.

Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile VATRA NOUA SRL pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.

4. Ce cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe (persistente). Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:
• cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului
• cookie-uri de analiză

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.

Detaliat, prin utilizarea/vizitarea Paginii de Internet pot fi plasate cookie-uri în următoarele scopuri:
1. Cookie-uri de performanță a paginii de internet
2. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor:
3. Cookie-uri pentru geo targetting ;
4. Cookie-uri de înregistrare

 

• Cookie-uri de performanță:

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului Paginii de Internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a Paginii de Internet nu mai este necesară.

• Cookie-uri de analiză a utilizatorilor

Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al Paginii de Internet a mai vizitat/utilizat Pagina de Internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

• Cookie-uri pentru geo targetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului Paginii de Internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.

• Cookie-uri pentru înregistrare

Atunci când vă înregistrați pe acest Site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveți permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe Pagina de Internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

6. Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?

Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Ce sunt tehnologiile similare?

Există alte tehnologii care pot fi utilizate în aceleași scopuri precum cookie-urile. VATRA NOUA SRL utilizează ca tehnologie similară Local Storage.

7. Blocare cookie-uri

În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:
• cumpărați online
• vă autentificați în contul dumneavoastră

În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos: Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.

Alege browser-ul tău din lista de mai jos pentru a afișa instrucțiunile pe care trebuie să le parcurgeți după deschiderea browser-ului.
• Cookie settings în Internet Explorer
• Cookie settings în Microsoft Edge
• Cookie settings în Firefox
• Cookie settings în Chrome pentru Desktop
• Cookie settins în Chrome pentru Android
• Cookie settings în Safari

Link-urile de mai sus nu aparțin unor site-uri VATRA NOUA SRL și VATRA NOUA SRL nu este responsabil de conținutul acestora.

8. Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit. Acestea sunt stocate pe perioade descrise în tabelul de la secțiunea 11 de mai jos. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.

Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.

9. De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit. Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
• Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
• Oferte adaptate intereselor utilizatorilor
• Reținerea parolelor
• Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
• Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
• Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
• Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.

10. Securitate și aspecte legate de confidențialitate

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
• Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
• Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
• Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

11. Linkuri și informații suplimentare utile

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:
• Microsoft Cookies guide
• All About Cookies
• http://www.youronlinechoices.com/ro/

VATRA NOUA SRL folosește serviciile următoarelor terțe părți în scopul oferirii de funcționalități, pentru analiză și pentru publicitate. Este posibil ca aceste terțe părți să seteze și să folosească cookie-uri și/sau tehnologii similare pe website-urile și în aplicațiile operate de VATRA NOUA SRL, precum și pe website-uri și în aplicații altele decât cele operate de VATRA NOUA SRL.

Pentru mai multe detalii, consultați politicile de protecție a datelor precum și ghidurile de administrare a preferințelor utilizatorilor și posibilitățile de dezactivare oferite de companiile care gestionează aceste servicii, după caz.

Google Analytics
Categorie: Analiză
Scop: Web analytics
Politici: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Google AdWords
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici:https://policies.google.com/privacy , https://policies.google.com/technologies/ads

Google Maps API
Categorie: Funcționalitate
Scop: Puncte și estimate de livrare în apropierea utilizatorului prin reverse geocoding
Politici: https://policies.google.com/privacy/p>

Hotjar
Categorie: Analiză
Scop: Web analytics
Politici: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/p>

Google Doubleclick
Categorie: Publicitate
Scop: Publicitate vizuală (display advertising)
Politici:https://policies.google.com/technologies/ads/p>

Facebook
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://www.facebook.com/privacy/explanation/p>

ALTE INFORMATII

Acceptand termenii si conditiile declar ca am citit si sunt de acord si cu urmatoarele:
Informatii pickup si livrari
Politica de confidentialitate
Politica cookies
Politica GDPR